С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

QR кодове в гората

Нови табели с QR кодове поставиха по дендрологичната пътека младежи от Шумен. Заедно със служители на ПП „Шуменско плато“ бяха подменени съществуващите табели по тематичния маршрут, който е създаден за да запознава посетителите с най-разпространените дървесни видове в парка и преминава от лесопарк „Кьошковете“, покрай пещера „Русалка“ до местността „Хан Крумови порти“, съобщиха от пресцентъра на Парка.

Изработката на указателните знаци е по проект „Зелена академия“ на фондация „Подобри“ като в оформянето на дизайна са участвали и единадесетокласници от СУ „П.Волов“, а в поставянето се включиха ученици от „Младежки съвет“ – Шумен. Кодовете на табелите водят към различни сайтове, където може да се прочете подробна информация за съответния вид, а дизайна представя как изглеждат листата и плодовете.

Дендрологичният маршрут е „осиновен“  от младежите и днес те почистиха и отпадъците по пътеката. Силно пресечения терен не уплаши младите природозащитници, които успяха да съберат изхвърлените боклуци. На две от местата за почивка – заслон „Бигора“ и в местността „Операта“, бяха поставени интересни табели, призоваващи към недопускане на замърсяване.

Служителите от парка подариха сувенири и книги на дизайнерите, а на участниците в акцията предстои да бъде направен подарък-изненада, допълват от ДПП „Шуменско плато“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *