Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 499

In memoriam

Отиде си един позитивен и отзивчив човек, спасител, приятел, истински мъж, мъжкар! На 20 ноември 2020 година след продължително боледуване почина Красимир Косев, гл. специалист “Превенции и дейности по защита” в Община Шумен. Тъжната вест съобщи неговият колега и приятел Дилян Узунски.

Красимир Косев е роден на 18 декември 1952 година. Професионалният му път минава през ЗИЕНО и Висшето военно училище “Георги Димитров” в Шумен, а през последните 35 години животът и дейността му бяха неразривно свързани със системата за защита на населението – първо в Гражданска отбрана и Гражданска защита, а после в Община Шумен.

Стотици са критичните ситуации, в които Красимир Косев беше на първа линия, както е модерно да се казва сега. Наводнения, катастрофи, поледици и преспи, производствени аварии и тежки пожари. Хитрино, Драгоево, Салманово – навсякъде, където хората имаха нужда от помощ. В напрегнатата обстановка на кризи и бедствия никога не нервничеше, посрещаше и нас, досадните понякога репортери с усмивка и внимание, за да стигне информацията и посланията до нашите читатели, зрители и слушатели. Със смъртта му шуменската общественост губи един хубав човек и специалист.

Съболезнования по повод кончината на своя колега и приятел Красимир Косев изказа от свое име и името на цялата администрация и кметът на Шумен Любомир Христов.

“Той ще остане в паметта на всички като човек, който беше изцяло отдаден на работата си в служба на града и хората, с готовността си да  помогне в най-трудните моменти при бедствия, пожари, наводнения, катастрофи. Красимир Косев е дългогодишен служител в Община Шумен, където работи като главен специалист „Превенция и дейности по защита на населението“. Ръководи общинското доброволно формирование, което е сред първите, регистрирани в страната. Шуменските доброволци са и сред първите, които се включиха във възстановяването на Хитрино след влаковата катастрофа преди четири години. Като основател и ръководител на формированието той получи Почетения знак на Националната асоциация на доброволците в Република България и заслужи обществено признание за всеотдайността, с която работеше, за своята гражданска и професионална самоотверженост.” – това се казва в изявление на кмета Любомир Христов.

Екипът на Шмоко.бг изразява най-искрени съболезнования към близките на Красимир Косев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *