С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Grand Prix за Веселяче

350С Гран при се завърна от Париж детският танцов ансамбъл „Веселяче“, съобщи пресцентърът на Община Шумен.

Детският танцов ансамбъл получи голямата награда на Международния арт фестивал и конкурс „Звездите на Париж“, който се е провел от 4 до 8 май във френската столица. Децата от ансамбъла на Общинския детски комплекс – Шумен с гл. художествен ръководител Боряна Колева са получили и медали. 

Връчваноте настатуетката на целия представителен състав на ансамбъла станало на сцената на театър „Менилмонтан4 в Париж. Боряна Колева и помощник-хореографът Антон Марков, както и директорът на ОДК Павлинка Марена получили грамоти.

Международният конкурс е престижно културно събитие със жури, съставено от известни културни дейци и художествени творци от Франция, Украйна и Армения.

Основната му цел е да намери талантливи изпълнителни, които да представят своите умения и мултикултурни традиции пред публиката и да подобри професионалните умения и квалификацията на учителите и художествените ръководители.

Малките „Веселячета” участвали в конкурса с блок-програма, дело на главния художествен ръководител Боряна Колева. В десетминутната програма били показани Шопски танц, „Искрици”, „Червената шапчица” и Пирински  танц. В конкурса участваха и представителни състави от Индия, Украйна, Армения, Франция, Литва и България.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vesselyache_57

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *