Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

COVID-19: 9 за денонощието

Девет нови случая на лица от Шуменска област с положителни PCR тестове за COVID-19 са регистрирани за изминалото денонощие в Единния информационен портал за коронавируса, съобщи РЗИ – Шумен.

Осем от новите случаи са на територията на Община Шумен – 6 жени на възраст между 24 и 71 години и един мъж на 56 – и седмината са от града. Има и мъж на 58 години от село Вехтово с положителна проба. Деветият случай в областта е на 67-годишен мъж от с. Зайчино ореше.

От новорегистрираните трима са хоспитализирани в МБАЛ – Шумен, един пациент в МБАЛ – Търговище. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14 – дневна домашна карантина.

На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 30 пациенти с COVID – 19, от които един е настанен в ОАИЛ.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID – 19 в информационната система, достигнаха 399 лица. Настанени в лечебни заведения са 30 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 60 лица; излекувани са 285 лица; починалите са 24 лица.

Медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 30 лица.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 196.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция – Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *