Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 1,010

COVID-19: Призив от лекарите

Районната лекарска колегия в Шумен се обърна към всички пациенти с призив, във връзка с нарастващия брой пациенти с положителни резултати за COVID-19. Представяме ви пълния текст на обръщението на лекарите:

“СOVID-19 промени изцяло нашето ежедневие. Стана тема номер 1 в живота ни! Стана повод за крайности в емоциите и в поведението ни – от прекомерен страх, през паниката до парализиращ ужас, от безотговорно неглижиране до с нищо необосновано отричане. Лекарите сме тези, които запазихме и проявяваме разумно поведение, без паника, без страх. Работим с разум и спокойно!

Скъпи съграждани, трябва да ни чуете! Ние сме Вашите лекари. COVID-19 съществува, не е измислица! Легендите за световна конспирация не помагат с нищо! Ние, лекарите, не поставяме фалшиви диагнози, не правим компромиси със съвестта си. Повечето от нас са на предела на своите физически възможности. Умората и психическото изтощение не могат да ни демотивират. Демотивират ни безотговорното поведение и глупостта.

Нараства броят на заразените с COVID -19 лекари, мед. сестри, друг медицински персонал. Все по-малко ще стават здравните професионалисти, които ще се грижат за вашето здраве. Затова се обръщаме към всички вас – спазвайте противоепидемичните мерки, бъдете отговорни не само за вашето здраве, но и за здравето на човека до вас!
Спазвайте социалната дистанция, носете маски на обществени места в закрити пространства, дезинфектирайте ръцете и повърхностите, помогнете ни в борбата срещу вируса!”

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *