Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

COVID-19: Отменят част от мерките

Областният кризисен щаб в неприсъствено заседание днес отмени част от протиоепидемичните мерки, считано от 24 април, поради трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в региона, която към днешна дата е 331 на 100 хил. души население, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

Съгласно новото решение отпадат изискванията пазаруването в търговските обекти тип „супермаркет“ и „хипермаркет“ да се извършва задължително с количка, както и в търговските обекти на открито/улични/  да се работи и да се посещават само с поставени защитни маски за лице.

Дава се възможност външни лица (танцови, спортни, театрални и др. състави), които използват материалната база на училищата, да изпълняват дейността си.  Премахват се ограниченията за посещенията в пенсионерските клубове и клубове на хора с увреждания на територията на област Шумен.

Отпадат забраните за организиране и провеждане на всякакъв вид изложби, базари и други на животни и животински продукти на територията на област Шумен, както и организирането и посещението на пазари тип „Битаци“.

Областният кризисен щаб се обръща с апел към гражданите да спазват всички противоепидемични мерки, въведени в страната със заповед на министъра на здравеопазването. Важно е да продължим да бъдем отговорни и да пазим себе си и околните, спазвайки мерките за носене на предпазни маски на закрито, физическа дистанция и дезинфекция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *