Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

COVID-19 в две гимназии

Две ученички в ПЕГ “Никола Вапцаров” и ПМГ “Нанчо Попович” са с положителни резултати на PCR тестовете за COVID-19, научи Шмоко.бг.

“С положителна проба е една ученичка от 10 клас. За последно е била на училище в петък. След проучване на епидемиологичната обстановка от РЗИ прецениха, че класът може да продължи учебния процес в присъствена форма.” – коментира пред репортер на сайта директорът на ПМГ “Нанчо Попович” Вилиола Любенова. По думите и такива случаи е възможно да има и занапред, но в гимназията се взимат всички предписани от санитарните власти мерки, четири пъти на ден се извършва дезинфекция с биоцидни препарати. Извършена е и дезинфекция на кабинета на класа, в който учи момичето с положителен тест за коронавирус. В гимназията са на кабинетна система на обучение и други класове не влизат в този кабинет.

“Държим постоянен контакт с РЗИ, имаме няколко ученика, които се обучават в електронна среда от разстояние по здравословни причини, постоперативно лечение и няма как да се случи обучението в гимназията.” – така на въпрос за COVID-19 по начин, нямащ никаква връзка с пандемията отговори уклончиво директорът на ПЕГ “Никола Вапцаров” Димо Георгиев. “Поддържаме постоянен контакт с РЗИ, към момента от контактите с РЗИ към вчерашна дата няма ученици с коронавирус.” – коментира Георгиев. На въпрос все пак за днес, директорът на Езиковата отби топката с думите: “На този въпрос могат да отговорят компетентните органи.” Вчера в МБАЛ – Шумен с коронавирус е била приета 16-годишна гимназистка. Малко след разговора с Георгиев от РЗИ потвърдиха за ученичка с коронавирус от Езиковата гимназия.

“В Единният информационен портал за COVID-19  за последното денонощие са регистрирани  с положителна проба за COVID – 19  две деца на 16 г. От проведените епидемиологични проучвания е установено, че едното е  ученик в ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“, а другото е ученик в ПМГ „Нанчо Попович“  в гр. Шумен. Съгласно правилата за поведение при случай на COVID-19 в  училище на директорите на учебните заведения са издадени предписания за предприемане  на необходимите противоепидемични мерки.” – съобщиха от инспекцията.

Седем са новите случаи на положителни тестове за коронавирус в Шуменска област, регистрирани в Единния информационен портал за последното денонощие.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *