COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

COVID-19 атакува

Една голяма част от хората продължават да не вярват, че има проблем, коментира в Шумен здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Осем са вече пациентите с COVID-19 в интензивното отделение на МБАЛ – Шумен, а от тях 6 са интубирани, съобщи ръководителят на направление “Лечебни дейности” в болницата д-р Йорданка Маринова. Капацитетът на интензивното отделение е пълен само няколко дни, след като леглата в него станаха 8 от четири. Към 11 часа в понеделник в лечебното заведение са хоспитализирани 255 пациенти, от които 191 с положителен за коронавирус тест, а 64 чакат резултати. Снощи за Варна е транспортиран един пациент, а двама за Исперих, един за болницата в Дулово. През изминалите три дни, в лечебното заведение са приети 53, а изписани 35 души.

За последните три дни са починали 11 души с установен коронавирус. Сред жертвите на пандемията е и фелдшер на 51 години. По данни на РЗИ – Шумен пак за последните три дни в областта според данните на Единния информационен портал са регистрирани 126 новозаболели. Сред заразените има бебе, както и деца на по 3 и 4 години.

Нито нарастващият брой заразени, нито увеличаването на усложнените случаи са в състояние да дисциплинират част от жителите на града и областта, а това беше констатирано и от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който в неделя направи неочаквано посещение в МБАЛ – Шумен и се убеди на място в тежката ситуация, в която се намира здравното заведение в резултат на големия брой заразени. “Това, което ни притеснява много, е това, че една голяма част от хората продължават да не вярват за наличието на такъв проблем, да не вярват, че има такава инфекция и да продължават да ходят на масови събирания, въпреки че на територията на Област Шумен те са забранени със заповед. Има все още места, на които не могат да бъдат контролирани, тъй като са частни събирания и в резултат на тях пациентите стават все повече и повече.” – коментира пред репортери проф. Ангелов.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *