Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 411

 COVID кабинет в ДКЦ1

COVID кабинет за преглед и консултации на пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция работи от днес в „Диагностично-консултативен център 1“ в Шумен. Областният управител проф. Стефан Желев, заедно с директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова и управителя на здравното заведение д-р Магдалена Ангелова, провериха на място създадената организация на работа и обслужване на пациентите, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

В кабинета ще се преглеждат пациенти със симптоми на COVID-19, които са неустановени, обясни д-р Ангелова и уточни, че това не е спешен кабинет и тежките случаи няма възможност да бъдат поети. Освен преглед, по преценка на място ще се правят пулсоксиметрия, кръвни изследвания, рентгенова снимка и бърз антигенен тест.

Регионалната здравна инспекция предостави на „ДКЦ 1“ – Шумен 200 броя антигенни теста, от своя страна здравното заведение също е закупило определено количество от тестовете за нормалното функциониране на кабинета. Осигурени са необходимите предпазни средства за работа на медицинските екипи, както и препарати за дезинфекция.

Ковид зоната е обособена в северната част на сградата, като помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед и манипулационна за извършване на медико-диагностични изследвания. Кабинетът ще работи всеки делничен ден от 8 до 12 часа и от 12,30 до 16,30 ч. С цел да се избегнат струпванията на хора, посещенията стават след предварително записване на телефон 0895 414 747 между 8.00 и 9.00 ч.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *