Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 565

Акция “Студенти”

Спецоперация за привличане на студенти за публика на представленията в Драматично-кукления театър “Васил Друмев” планира директорът на най-старата българска сцена Илия Раев. Стратегическо оръжие в операцията ще бъде постановката “Безсърдечно” на Здравка Каменова с режисьор 29-годишната Василена Радева.


С културно-образователната програма “Театър – университет” шуменският театър ще си търси нови публики, като ориентира продукцията си към младите хора и академичните среди в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.


Участници в проекта са самият Илия Раев и ректорът на университета проф. Маргарита Георгиева, режисьорката Василена Радева, сценографът на представлението Ралица Тонева, творческият екип на театъра, както и преподавателите Евгения Иванова и Живко Жечев и техните класове.


Идеята на проекта е да представи театралното производство в разрез. Ще се реализира на четири етапа, обясни пред репортери на традиционната чаша чай Илия Раев. В първия етап “В света на театъра” се предвиждат срещи и дискусии. Във втория, наречен “Зад кулисите”, студенти, участващи в проекта ще видят как се прави една постановка отвътре в рамките на уъркшопи и посещения на репетициите на “Безсърдечно”.


Третият етап – “От уста на уста”, има маркетингов характер и се очаква в кръгла маса с участие на студенти и доброволци да бъде направена рекламна стратегия на театъра и новата му премиера, така че да се привлекат нови публики. “На четвъртия етап – “Завесата се вдига”, заповядайте и вие, и вашите читатели – там се предвиждат посещения и срещи с екипа на “Безсърдечно””, покани публиката Илия Раев.


Премиерата на “Безсърдечно” е замислена за декември. В ролите от спектакъла шуменската публика ще гледа гост-актрисата Цанка Цанева и актьорите от шуменската трупа Милен Димитров, Милен Алексиев, Димитър Караиванов, Александра Михайлова, Люба Петрова, Стефани Лечева, Мария Григорова и Кольо Стайков. След кастинг за ролята на внук в пиесата беше избран тийнейджърът Божидар Златков.

 

2011-10-26

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *