Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 562

Касабов, Деянов и Данаилов

20 хиляди гласа повече обещаха шуменските социалисти на кандидат-президентската двойка Калфин – Данаилов на балотажа идната неделя. На 23-и за кандидатите на БСП в Шумен гласуваха 13 605 избиратели, което е 32.6 %, а за Плевнелиев – Попова – 17 595, или 41.72 %.  


Кандидатът за вице на Ивайло Калфин – Стефан Данаилов призна днес в Шумен, откъдето започна политическото му турне преди балотажа, че е очаквал други резултати от първия тур. Само в Кърджали бил добре. Затова сега било важно да се съберат недостигащите 11 процента. “Аз съм доказан оптимист и вярвам, че всички български граждани, независимо от етнос, религия и социална прослойка, които не са съгласни с този начин на управление и с личното си развитие, ще дадат своя протестен вот, към тях се обръщам”, каза големият актьор.


Той се пошегува, че много се зарадвал, когато още на влизане в града видял собствения си образ на плакат. “Симпатично момче съм, макар и дърто, ама никъде ме няма. Обясняват ми, че хората прибирали плакатите ми вкъщи да си ги гледат. България е тапицирана с плакати на други българи от ГЕРБ, затова много благодаря, че тук поне се видях. Преди 4 г. бях тук, за да подкрепя Красимир Костов за първия му мандат. Сега, след като той вече спечели, идвам да го поздравя и на свой ред да получа неговата подкрепа”, каза Данаилов.


Според него хората имат нужда някой да говори за тях и проблемите им, затова той се ангажира да бъде техен трибун. Президенството не може да напълни хладилниците, но някой трябва да тропа и да казва какво се случва. Хората са тъжни и обезверени, а президентството може да респектира правителството и парламента, конституцията дава право на това, смята Данаилов. 


Според него народът е конфронтиран и настроен един срещу друг. “На срещите със Стефан Данаилов държавни служители няма да видите. Има страшен страх. Дори пенсионери, които ме обичат, ги е страх да дойдат, за да не уволнят внук им или зет им, защото са ги видели на среща с мен! Какво е това?”, попита Данаилов. 


Той призовава хората в неделя да излязат да гласуват, за да не се допусне цялата власт да се концентрира само в една партия. “Сага какво е? Вся власть советам с милион и половина избиратели. От 6 милиона гласоподаватели печелиш парламентарни избори, доработваш няколко депутати изменници, правиш мнозинство и обсебваш абсолютно всички лостове на властта. А какво правим останалите четири милиона и половина? Гледаме и си бъркаме в носа. Извинявайте, може би нещо бъркам народа си”, развълнува се Ламбо.


Тук д-р Парашкева Вичева, началник на детското отделение в болницата, стана и заяви, че само жените на България, които през цялата си младост са въздишали по него и продължават да въздишат, са достатъчни да го направят реален вицепрезидент. “Тази сметка и аз съм я правил – 30 % за Касабов, 30 % за Деянов, 30 % за Данаилов и готово. Обаче не хвана дикиш и си го признавам”, отговори кандидатът за вице. 


Ако двойката Калфин – Данаилов бъде избрана, Ламбо ще оглави инициатива за избистряне на българския национален идеал. “Какъв е националният идеал на българите? Ние не знаем. Навремето нашите възрожденски дядовци са строили църкви, читалища и училища. Известни сме в света с култура, не с технологии. Това трябва да се избистри под шапката на президентството”, заяви Данаилов.

2011-10-25

 

Коментари

  • Чмоко октомври 27, 2011 в 4:16 pm

    Парашкева Вичева и тя много да не знае,че се задават избори и в БЛС-да не й истине мястото!Ха-ха-ха!

  • Гражданка октомври 26, 2011 в 9:27 am

    Мина времето на въздишките, най добре си гледай ти Стефчо филмите и театрите ,не ти трябва в политика да се вреш, че от нея не разбираш защото политиката и управлението на един Български народ не е театър. Не ,че вие не го правите но това е друга тема.Дали ще е ГЕРБ или друг просто вие не сте за там,много не обмислени кандидатури от страна на БСП-то.

  • Шум.бг октомври 25, 2011 в 9:48 pm

    Браво! То в града имало и други новини, освен плача на ГЕРБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *