С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Не ме спасявайте!

“Не ме спасявайте” – надраска върху корицата на бележника си 18-годишната Севил. Вече беше написала предсмъртните си писма до майка си, баща си и най-близките, а отгоре грижливо постави датата – 13 април и часа – 10.20. После отпи за кураж няколко глътки от патрончето с “Блек рам”, остави кока-колата недопита и се хвърли от 20-метровата скала северно от вилата на военните на Шуменското плато. В 11.40 някой се обадил на телефон 112 да каже, че под скалите има паднала жена. В 12 без 5 две линейки и кола на бившата “Гражданска защита” вече летяха по пътя към Паметника “Създатели на българската държава”, а след още 30 минути на носилка спасители извадиха от сипея под скалата ученичката жива.

 

Събитията от часовете преди инцидента най-вероятно и според намерените доказателства са изглеждали така: 12-класничката от СОУ “Панайот Волов” Севил Ахмед се е качила на платото към 9 – 9.30 сутринта. В чантичката си, с която ходела на училище, била сложила две тетрадки и ученическия си бележник. Седнала с лице към Шуменското езеро, близо до скалата досами военната вила. Изпушила няколко цигари, отворила 100-грамово уиски и бутилка кола – и двете изпила почти до половината. В една от тетрадките оставила пет писма на турски език с които се прощава с най-близките си. Съдейки по гладкия почерк е възможно да ги е написала още вкъщи. И още една страничка, неадресирана конкретно до никого. На корицата оставила седмо послание “Още те искам”, последвали датата и часа. Решението вероятно е било добре обмислено, Севил си е представяла как ще изглежда всичко след смъртта и. Под камъче до уискито затиснала откъснато листче от стих на Никола Вапцаров с посвещение на жена му “Прощално”. Стихосбирката е била взета специално за случая от библиотека, полицаите я намерили сигнално-оранжева като спасителна жилетка на корабокрушенец при повторен оглед захвърлена в урвата десетина метра по-надолу. Преди да се хвърли от ръба на скалата върху бележника си Севил оставила и… телефон за връзка, вероятно ако някой намери вещите и да може да уведоми близките й.

 

Сценарият обаче не сработил. Въпреки тежкия терен и височината 12-класничката оцеляла. Има само счупване на раменна кост, травма на гърдите и обща травма на тялото, обясни пред журналисти по обяд д-р Милко Хараланов, шеф на Диагностично-консултативния блок на МБАЛ – Шумен.

 

Любовна драма е в основата на неуспелия опит за самоубийство, предположиха плахо днес учителки на Севил Ахмед. Директорката на училището беше извикана в полицията без да и обяснят за какво я търсят. Девойката била влюбена, но обектът на чувствата и не проявявал никакъв интерес към нея. Постоянно го търсела, трупала отсъствия 147 извинени и 4 неизвинени.


Полицията проспа предсмъртните писма

Полицаите, присъствали на мястото на инцидента или са бързали, или не са направили внимателно уборка на района, но пропуснаха фрапиращо доказателства, във връзка с опита за самоубийство. Точно 30 секунди след като си замина и последната полицейска кола от местопроизшествието репортери се натъкнаха на гледка като от пикник – само на7-8 метра от скалата, от която се е хвърлила ученичката. По средата на камениста площадка бяха оставени чантичката на Севил, недопитите бутилки с уиски и кока-кола, стихче от Вапцаров, цигари и запалка. Като добросъвестни граждани репортерите позвъниха в полицията и поканиха разследващите да си приберат находката. 

 


Коментари

  • sinan idrizov април 29, 2013 в 11:37 am

    tq e psihi4no bolna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *