С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Маргаритките на Смядово – първи

С една първа и една трета индивидуална награда в категорията “Солови изпълнители” и първа награда за целия колектив се завърнаха от Осмия национален младежки фестивал на изкуствата София 2011 участниците в детската вокална група “Маргаритка” в Смядово. Организатор на фестивала е “Юрогрейд” – София, а неговото мото беше “Да пеем – да се надпяваме, да свирим – да се надсвирваме, да играем – да се надиграваме”. Съставът от “Смядово” се включи в направлението “Детска забавна и популярна песен”. При остра, според думите на главния художствен ръководител Димитричка Димова конкуренция деветгодишната Екатерина Петкова стана първа в категорията “Солови изпълнители”, а 12-годишната Доника Николова спечели третата награда. Голямото признание обаче дойде в категорията “Вокални формации”, където групата от Смядово успя да се пребори за първото място. Музикален и вокален педагог на групата е продуцентът на “Мегамикс студио” Стоян Шайков.

 

Коментари

  • sunrise април 17, 2011 в 2:14 am

    Изключително талантливи деца, те са гордостта на Смядово и за пореден път го доказаха! Маргаритки, продължавайте да показвате своята уникалност и да жънете успехи!

  • Galina Ducheva април 13, 2011 в 11:17 am

    Те са нашето бъдеще,нашата гордост-това са нашите талантливи и красиви български деца!!След всеки конкурс с трепет очаквам Мамо,ние отново сме на върха и винаги в очите ми има сълзи-сълзи на щастлива майка!!Гордея се с вас ,Кати и Ивана и винаги ще ви обичам и подкрепям!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *