С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Кмет хваща гората

След четири мандата кметът на новопазарското село с хайдушко име Войвода сдаде поста, за да стане лесничей в държавното ловно стопанство “Паламара”. На неговото място вече е избран нов кмет, по професия механизатор, който ще се закълне пред общинския съвет в петък.

След 16 години кметуване и един инфаркт 48-годишният Исмаил Заид от ДПС сам подал оставка, за да го назначат за горски наздирател. А хората от селото се чудят какво ли го е мотивирало да зареже управата и да хване гората. “Знам, че беше решил да не се кандидатира пак. Вероятно е сметнал, че изборната длъжност е до време и е помислил за бъдещето си. По правило, ако кмет подаде оставка, ние като съветници сме длъжни да я приемем и да намерим друг. На последната ни сесия групата на ДПС предложи за кмет на Юнал Назми Сабри от същото село и го избрахме с 13 гласа “за”, трима се въздържаха. На следващата сесия той ще положи клетва и ще поеме задълженията си”, обясни председателят на общинския съвет в Нови пазар Андрей Моисеев. От групата на “Атака” също издигнали кандидат, но в последния момент и без биография.

Новият кмет е на 41 г. и е председател на селската организация на ДПС във Войвода. В момента работи в “Пътно пъддържане” – Нови пазар, но трябва да напусне. Като кмет ще получава 560 лв. заплата. Преди това е бил механизатор в местната земеделска кооперация. Има средно специално образование. Хората на Доган го готвят за кандидат и на предстоящите местни избори. В оставащите няколко месеца той ще набира опит, а съселяните му ще го опознават като администратор. Съпругата му Айсел Сабри е учителка, двамата имат 6-годишна дъщеря.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *