С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Касим проби Каолиново

Близо 20 активисти на ДПС – кметове и съветници от община Каолиново преброи репортер на сайта “Шмоко.бг” на първата среща на организирани във фейсбук привърженици на бившия заместник-председател на ДПС и настоящ главен критик на Ахмед Доган Касим Дал, която се проведе в неделя в Търговище. Гостите от Шуменско изрично подчертаха, че са пътували до Търговище въпреки писмата и забраните за участие, които били получили от ръководството на ДПС.

Изненада за форума беше присъствието на депутата и член на ЦС на ДПС Корман Исмаилов (отляво на снимката), който преди време единствен гласува против изключването на Дал от редиците на ДПС. Като специален гост пък беше представен лидерът на “задграничното бюро” на движението Енвер Хатибоглу (вдясно). Срещата беше модерирана от администратора на групата “Аз подкрепям Касим Дал” във фейсбук Метин Мехмедов, а в Търговище пристигнаха поддръжници на Дал от районите на Кърджали, Добрич, Русе и Шумен. Дойдоха и един автобус фенове от изселническите среди в Чорлу, Бурса, Истанбул и Анкара.

Всички присъстващи на срещата декларираха, че са членове на ДПС. Тов астана по време на изказването на бившия младежки лидер на Доган Корман Исмаилов. Депутатът зададе въпрос: “Колко от вас са членове и симпатизанти на ДПС?” – залата отговори с гора от ръце и това даде повод на Исмаилов да добави: “Ето, затова съм тук, ДПС има нужда от промяна”. Така на практика той почти в прав текст обяви, че е напуснал кораба на бившия си кумир. Въпреки това добави, че се надява във вторник да не го “самоизключат” на заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. “Аз съм против нова партия, но имаме нужда от модернизиране на мисленето” – каза още депутатът. Дали ще има обаче нова политическа формация ще стане ясно в края на април след като свършат срещите на Касим Дал из страната.

Коментари

  • метин април 21, 2011 в 11:37 am

    напредбратя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *