С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Баба миротворец

Миротворец е човек или организация за сдобряване и установяване на мир между враждуващи страни. От години баба Жечка Янкова от смядовското село Александрово е като “синя каска” за двамата си внука – братята Янко (31 г.) и Димитър (30 г.). Благодарение на ефективната й миротворческа намеса снощи по-големият й внук е жив, макар и с дупка от касапски нож в корема.
Към 2 ч тази нощ 30-годишният Димитър едва не заклал батко си, след като поделили по братски туба вино. Добре че 75-годишната им баба спяла леко и навреме чула крамолата. Бързо излязла на двора и видяла как братята се въргалят в схватка до кладенеца. Спуснала се решително върху им и успяла да ги разтърве. По-младият хукнал в тъмното нанякъде засрамен, а баткото Янко останал да стене на земята с рана в корема, която в меллето Димитър му нанесъл с касапски нож. Пенсионерката сама извикала полицията и линейка.
“Такива са си от деца, буйни глави, постоянно враждуват, карат за нищо и никакво, после се търсят. Заради скандалите ги разделихме в отделни къщи, ама пак се намират. Уж се карат, а не могат един без друг. Вечерта се млатят с цепеници, на другия ден са си простили и забравили. И така до следващия път”, споделя възрастната жена.
Янко и Димитър са строители, работят на обекти по морето, през зиматата се прибират на село. Тези дни чакали да ги извикат за строеж във Варна. По-младият живеел в къщата при баба си, а за баткото купили съседната къща, само и само да не са непрекъснато заедно. Снощи обаче Димитър купил вино и поканил брат си да го изпият. За какво са се скарали, че да стигнат до клане, баба им така и не разбрала. Само се моли внукът й де оздравее бързо.
В момента Янко се лекува в шуменската болница, според полицията няма опасност за живота му.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *