Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 105

8 клас: Топ 20

Кои са най-мъчните за влизане паралелки в училищата на територията на Шуменска област? Регионалното управление по образованието в Шумен публикува справка за минималния и максималния бал по паралелки след първото класиране на 13 юли. Според нея е по-лесно камила да се промуши през иглено ухо, отколкото слаб ученик да влезе в паралелката по “Математика и информатика” в ППМГ “Нанчо Попович”. Най-ниският бал, който позволява влизане в тази специалност през тази година е 419.000 точки, а пак в нея е кандидатствал и е приет ученикът или ученичката с най-висок бал 477.500.

На базата на минималния бал, който е ключ към дадена паралелка и специалност Шмоко.бг състави ранглиста от топ 20 паралелки за 8 клас през учебната 2021/2022 година в Шуменска област. Първите четири места са заети от ППМГ “Нанчо Попович”. С 364.500 се влиза в “Информатика”, която е на второ място, с 358.500 в “Английски език, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда” на трето, а на четвърто с 346.000 е “Немски език, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда”.

Второ от учебните заведения на пета позиция е СУ “Сава Доброплодни”. Най-трудно там се влиза в “Изобразително изкуство, английски език”. Паралелката вече по традиция е най-търсената, а минималният бал за т. г. с който се влиза в нея е 334.750. “География, икономика и математика” отново на ППМГ “Нанчо Попович” е на 6 място с 311.500. Ето и таблица с баловете на първите 20 паралелки, подредени по прага за влизане след първо класиране.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *