С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Хитлера окраде “Христо Ботев”

Близо два квадрата от покрива на читалище “Христо Ботев” в Нови пазар оголил сръчен местен ром с прякор Хитлера. 38-годишният Румен А. се покатерил дръзко по 10-метровата газова тръба на сградата, за да стигне до нивото на 4-ия етаж. Там с железен шестограм изкъртил от облицовката 36 медни декоративни плочки с размери 20 на 30 см. Слязъл по същия път, скрил инструмента под дърво до реката и пратил свой авер да продаде плячката в пункт за скрап. Той обаче също бил “контингент” и вчера към 14 ч полицаи го забелязали да се размотава подозрително с тежък чувал в индустриалната зона на града. Като видял униформените мъжът се заозъртал и дори опитал да се скрие. Той признал на ченгетата, че Хитлера го пратил да продаде медните плочки с обещанието да го почерпи.
Хитлера направил пълни самопризнания пред разследващите. Показал им как се качил по тръбите на газовата инсталация, а по стената личали следи от обувките му. Завел ги да видят и инструмента, с който къртил медната ламарина. Хитлера “работи” от дете, бил 16-годишен, когато записал първата си кражба и оттогава все е по затворите.
Председателят на читалището Емил Мирчев смята, че щетата е възстановима, но плочките още не са върнати. Листовете били отпорени от място, което не се виждало отвън и кражбата можела да остане незабелязана с дни. Досега още никой не бил посягал на скъпата облицовка на покрива, но от медните обкови по прозорците от години няма и следа.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *