С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

750 лв. за урнова ниша

750 лв. ще струва ползването на урнова ниша в Гробищния парк в Шумен. Таксата ще е за вечни времена, решиха съветниците на днешната сесия на Общинския съвет. Решението бе взето с 29 гласа „За“, 1 „против“ и 5 „въздържал се“.

Цената на услугата е съотносима с други градове, каза управителят на ОП „Паркове и обредна дейност“ Златин Кайряков и уточни, че в Бургас, където е изградена урнова стена по същото време, когато е изграждана и шуменската, цената на услугата е 1100 лв. По-ниска цена предлагат други общини, където съоръженията са изграждани преди доста години, уточни Кайряков. Според него цената е социална и ще насърчи гражданите да използват съоръжението. Кайряков напомни, че преди време разпоредба е разрешила съхраняването на урни по домовете, поради което той очаква изградените 54 ниши бързо да бъдат запълнени. Това предполага, че още от есента трябва да започне изграждането на нова урнова стена.

На въпрос на съветници, Кайряков отговори, че информацията за съхраняващите се урни в нишите, ще се съхранява на две места – в Гробищния парк и в Община Шумен, като периодично ще се прехвърля на дискове с цел по-сигурното съхранение, коментира Кайряков.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *