С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

75% безпартийни

75% от листата на Местна коалиция ДБГ /БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ/ на кандидата за кмет на Шумен  Добромир Драев е съставена от безпартийни граждани. Така самият той представи на пресконференция днес хората, които са изразили готовност да работят заедно с него и в интерес на гражданите. Два са критериите, по които подбирахме кандидатите за листата – висок професионализъм и експертиза, както и желание да работят в полза на обществото, каза Драев. В листата има 8 учители, сред които Анелия Веждарова от Второ основно училище, двама преподаватели в Шуменския университет – проф. Марчев и Бисерка Йовчева, двама лекари – неврологът д-р Ивайло Петров и анестезиологът Димитър Димитров. Петима са юристите, водени от Даниела Русева, следвана от  Ася Аспарухова. В листата присъстват изявени синдикалисти, банкери, религиозни люде, инженери, икономисти, представители на бизнеса,  хора от неправителствения сектор и всички те – активни граждани, , така Драев представи листата си. 14 души са до 35 години, най-младият е на 18 г. – Доротея Стоянова. Листата е балансирана и по отношение на пола – 20 жени и 21мъже. Драев определи листата като балансирана и атрактивна и призова избирателите да използват правото си на преференциален вот, тъй като местните избори на практика са мажоритарни.

Даниела Русева уточни, че освен  посочените партии, очаква до довечера към коалицията да се присъедини и движението „Път на младите“.

Градът ни е болен, мръсен, неподреден, а може да стане по-добър, така д-р Ивайло Петров обоснова решението си да подкрепи Драев и да се включи в съветническата листа на коалицията. Според него Драев има сетива и интуиция и може да бъде двигател на промяната.

Проф. Марчев е бил привлечен от факта, че това е надпартийна, гражданска структура, от амбициозната програма на кандидата за кмет Драев и от неговата визия как тази програма да бъде изпълнена. Професорът е бил привлечен и от участниците в листата, които са доказани с обществена полезност граждани. Хареса ми, че акцент на програмата му са младите хора и в мое лице има съмишленик, каза проф. Марчев.

Драев обеща да не влиза в конфликтни отношения и ситуации по време на предизборната кампания. Всички са достойни кандидати, щом хората са ги номинирали, никой не трябва да бъде подценяван, каза Драев. Той прогнозира, че ще бъде шокиран, ако в Шумен не се стигне до балотаж и определи ситуацията в БСП като „полезна“ на неговата коалиция.

Драев определи себе си и хората от листата като граждански кандидати, които се намират по-скоро в дясното пространство. Това са хора, които имат качества да променят града към по-добро, каза Драев ден преди старта на предизборната кампания за местна власт.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *