С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Насрещен вятър

Кофти номер изигра вятърът на шуменци, които излязоха днес да почистят междублоковите си пространства. На поривите от близо 30 метра в секунда устояха само напълнените вече чували с боклук и струпаните по-тежки клони, прахолякът, хартийките и найлоновите торбички си хвърчаха на воля из градинките за яд на доброволците. “Трябва пак да излезем в следващите дни да изметем, сега е невъзможно. Опитахме да метем по посоката на вятъра, но той праща боклука при съседите”, ожалиха се бригадири.
“Въпреки това хората се отзоваха на призива много масово. Всичките 3 000 чувала и 5 000 чифта ръкавици, които бяхме приготвили за акцията, са раздадени и употребени”, каза шефката на общинската служба “Инспекторат” Свилена Иванова. Тя похвали за ентусиазма доброволците от улиците “Северна” 4, “Света гора” 4, “Васил Априлов” 46, “Софийско шосе” 20. Шмоко пък видя десетки шуменци, наизлезли с гребла и лопати в градинките в Тракийския квартал. Още преди обед те бяха бяха събрали десетки килограми едър боклук и клони и чакаха на по бира камионите на “Титан БКС”. Работници от “Обреден дом” излязоха от гробищата и се разчистиха терена извън парка, който строители и преминаващи са превърнали в сметище.
За да насмогне да извози чувалите и клоните, фирмата по чистотата днес е мобилизирала трите си сметовоза плюс два самосвала. “Прави впечатление, че т.г. хората по-масово кастрят клони и храсталак, затова сме подготвени. На разположение с техника за извозване са и общинските предприятия”, уточни Свилена Иванова. Тя припомни, че акцията не е само днес, а продължава до края на април и отново призова шуменци да се организират и да почистят дворовете си. Служители на общинския инспекторат разчистиха района около “Томбул джамия” и ската срещу хотел “Шумен”. Дежурните телефони, на които могат да искат помощ и да подават сигнали, са 857-730, 857-750 и 857-700 с код 054.

 

Работници от “Обреден дом” ликвидираха мини сметище до самото шосе към изхода от Шумен 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *