Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

7284 оръжия под контрол

7284 оръжия се водят на контрол и отчет в ОДМВР- Шумен към края на месец юни. 5 828 от тях са за ловни цели, а 1456 са собственост на юридически лица и еднолични търговци, придобити от тях за служебни и граждански цели, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.  За  същия период на 2019 г.  общият  брой  огнестрелно оръжие е  бил 7 123.През изтеклото шестмесечие  на  територията на  ОД на МВР –  Шумен няма  регистрирани  престъпления и злополуки с огнестрелно оръжие.  Иззети са 16 незаконно притежавани  и 148  боеприпаси.  Извършени са 490 планирани и 145 внезапни проверки на лица и обекти осъществяващи дейности с взривни вещества, оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия.

През първите шест месеца на територията на ОДМВР – Шумен са извършени 23 взривявания и 5 пиротехнически илюминации. Спазени са мерките за безопасност и не са допуснати отклонения на взривни материали. Няма констатирани нарушения.

На територията на ОДМВР – Шумен работят 13  магазина за търговия с оръжие,  боеприпаси и пиротехнически изделия. 11 от тях са в Шумен, един в Нови пазар и един във Велики Преслав. Проверяват се ежемесечно от полицейски служители, уточняват от пресцентъра на полицията.

За изтеклия период са  съставени  23 акта за нарушения на нормативната уредба по КОС.

Проверени са 136 ловци по  време на ловните излетни дни. Нарушения не са констатирани.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *