С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Хайка за ГО

Над 800 автомобила провериха по т.нар. холандски метод днес шуменските полицаи. В акцията, целяща да  инспектира колкото се може повече шофьори за сключена застраховка “Гражданска отговорност”, бяха хвърлени 30 униформени служители. Патрулки ги стовариха в два пункта с оживен трафик – срещу бензиностанцията на “Пети километър” и бул. “Симеон Велики” до градския стадион “Панайот Волов”. В един момент сценката със суетящи се по булеварда полицаи приличаше на снимачна площадка за продължение на култовия филм от миналия век “Полицаят от Сен Тропе”.

Тъй като методът се упражнява за  първи път в Шумен, на двете места се навъртаха и “продуцентите” – новият началник на РУП-Шумен Румен Симеонов и шефът на сектор “Пътна полиция” Радослав Георгиев. Георгиев разясни, че холандският начин дава възможност за максимално кратко време да се отклонят и проверят много голям брой водачи. “Другият вариант, който често практикуваме, е да разпределим същия брой полицаи по двама на 15 различни места. По този, днешния начин обаче се пести време”, изчисли гл. инспектор Георгиев. В идеалния вариант за 1 час могат да се проверят 100 МПС-та.
По първоначални към 17.30 тази вечер от от старта на операцията в 15 часа до момента бяха проверени над 800 автомобила. Съставени са общо 15 акта и 9 фиша, но по целевата проверка за “Гражданска отговорност” само един е бил без сключена застраховка. Глобен е по Кодекса за застраховането с 400 лева. Един шофьор не си е носил застрахователната полица, но е имал ГО и е наказан само с глоба от 10 лева. Други двама застраховани пък са нямали стикери, а техните глоби са по пет пъти по-високи. Останалите наказания са за просрочени технически прегледи, нередовни документи и нарушения на пътната маркировка, каза говорителят на ОД на МВР-Шумен Десислав Райчинов. Той ще оповести обобщени данни за акцията в понеделник.

 

Последни уточнения преди срещата с шофьорите.Хайката започна малко след 3 следобед.В ситото попаднаха таксита и дори служебният ситроен на кметската администрация в Шумен.За два часа и половина в двете точки на акцията бяха проверени над 800 коли.До 17.30 имаше написани 15 акта и 9 фиша.

Коментари

  • sami април 8, 2011 в 10:46 pm

    Оправете си снимките, че сайта ви се прецака!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *