COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

71 пожара за година

71 пожара са регистрирани на територията на СИДП през 2020 година, като 19 от тях са в ДГС-Варна, 9 в ДЛС-Шерба, 7 в ДГС-Генерал Тошево, по 6 в ДГС-Шумен и ДЛС-Балчик, 5 в ДГС-Омуртаг, 4 в ДГС-Провадия, по 3 в ДГС-Нови пазар и ДЛС-Паламара, по 2 в ДГС-Смядово, ДГС-Търговище и ДЛС-Черни Лом, по един в ДГС-Суворово, ДГС-Цонево и ДГС-Върбица, съобщават от пресцентъра на ведомството. Огънят е засегнал 1323 декара с гори, като най-много опожарени площи има в Шерба, Шумен, Балчик, Генерал Тошево и Варна. При върхови пожари са изгорели напълно 70 декара борова гора над квартал „Дивдядово“ в Шумен и 7 декара в Генерал Тошево.

Над 500 служители на стопанствата са участвали в погасяването на огъня, както и 200 автомобила на поделенията, част от които са оборудвани като противопожарни.

Три от пожарите в Североизтока са били умишлени, а при 53 причината е небрежност при боравене с открит огън, като най-често огнената стихия тръгва от запалени стърнища и пасбища.

Близо 1300 горски, пожарникари и доброволци са се включили в овладяването на пожарите в СИДП, като в повечето случаи бързата реакция и минималните щети са благодарение на сигналите, които гражданите подават на национален телефон 112.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *