С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

7 имена, законно

Всичките 6 смени на имената са направени законно в Районния съд в Шумен.

Седем имена е имала за последните 15 години най-търсената сводничка на Балканите Елмас Донева, стана ясно по време на съдебно заседание за определяне на мярка за неотклонение на маман в Районния съд в Благоевград. Шестте смени на имената са били извършени напълно законно от съдии в Районния съд в Шумен, а различната комбинация от имена е затруднила властите в Кипър в издирването на Елмас, обвинена в трафик на жени за сексуална експлоатация.

Родената в Шумен 46-годишна Елмас Донева беше задържана на 27 ноември миналата година в София при съвместна операция на Районна прокуратура – Благоевград и Агенцията за борба с трафик на хора в Кипър, СДВР, Първо РУП – Благоевград и ДАТО. Тогава се оказало че била издирвана 4 години неуспешно от кипърските власти, тъй като сменила 7 пъти имената си, и то напълно легално, в Районния съд в Шумен.

Донева е била арестувана на 27 ноември 2017 г. при излизане от апартамента й в София, след шестмесечно използване на специални разузнавателни средства от Районна прокуратура – Благоевград и съставяне на съвместни екипи с кипърските власти. При извършени претърсвания от пет апартамента в различни градове са иззети 19 000 евро, 28 мобилни апарата с предплатени карти, 2 лаптопа, видеокамера, множество документи, свързани с трансфер на парични суми от Кипър за България. Към настоящия момент са разпитани 8 свидетели.
На сводницата е повдигнато обвинение за това, че в периода 2010 г. – 2017 г. Донева приела и укрила в наети и стопанисвани от нея жилища в Ларнака и Лимасол, Кипър, български гражданки с цел използването им за развратни действия. За предлаганите и предоставяните от жените сексуални услуги срещу заплащане им било обещавано получаване на процент от сумите, осигуряване на охрана, място за проституция, грижи и клиенти.

В първите дни след като бе арестувана, Елмас Донева поискала да бъде прегледана от психиатър, тъй като не можела да спи. Според експертизата на д-р Адриана Солакова шуменката страдала от биполярно разстройство и депресия. През 2004 година била лежала в психиатрична болница под името Даниела Донева и била правила опит за самоубийство.

Състоянието й обаче не било толкова тежко, че да не може да се лекува в условията на следствения арест, преценил съдът в Благоевград и отказал да измени наложената преди месец мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *