С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Виетнамци в камуфлаж

След повече от 20 години в шуменското военно училище отново има витенамски курсанти и студенти. Момчетата от социалистическата азиатска държава са общо осем човека. Петима ще стават офицери, а трима учат за гражданска специалност. 


Те са част от 17-членна група витенамци, пристигнала през октомври 2009 г. в Националния военен университет “Васил Левски” в Търново по силата на двустранно споразумение между военните министерства на България и Виетнам. Две години досега са изучавали български език във Велико Търново и вече се обучават по военните си науки. 


Групата, разпределена в шуменския факултет по Артилерия, противовъздушна отбрана и КИС учи “Организация и управление на комуникационните и информационни системи в тактическите подразделения”. Други момчета изучават “Корабоводене” във военноморското училище във Варна за нуждите на военния флот на страната си. 


По време на петгодишното си учение у нас, виетнамските курсанти носят български военни униформи. Момчетата са от различни краища на родината си. Стриктно са подбрани сред връстниците си, завършили средно образование с много висок успех, преминали са спеицална подготовка по математика, химиь, физика и английски език в страната си, а за да дойдат в България са били подложени на сериозни изпити.

 

2011-08-18

Коментари

 • evropa август 19, 2011 в 11:25 am

  na na6ata ulica sa pone 12 ku4eta moooollllqqqq pratete gi

 • дедо август 19, 2011 в 5:46 am

  А така-решихме проблема с баздомните кучетааааа……

 • Азис август 18, 2011 в 5:42 pm

  Сладурани! Ши ги изям!

 • Анонимен август 18, 2011 в 5:37 pm

  Едва ли. Харесват кебапчета, шкембе чорба и руси мацки.

 • Шмоко Оригинал август 18, 2011 в 2:12 pm

  Дано да спомогнат и за разрешаване на проблема с уличните кучета!..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *