С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

100 лева на цяло

Осмокласничка от новопазарското село Правенци за втори път влиза в новините като неорганизирана, но упорита престъпничка. 14-годишната Есра Ахмедова, която миналото лятото открадна пари от селското кметство, е била спипана вчера да си купува бира и цигари с банкнота от 100 лева на цяло. Малко преди това съселянинът й Джеват Рушен едва не набил жена си, че похарчила без него 400 лева от скътаните в чекмеджето общо 1 100, изкарани с труд в София.
Оказало се, че Есра често гостувала в къщата при сина на Джеват, за да си играят на компютъра му. Не е ясно как точно ученичката е разбрала къде семейството къта парите, но успяла на два пъти да бръкне в чекмеджето и да вземе веднъж 100 лв. и втори път 300. Казвала на 11-годишното момче, че отива да пие вода в банята, а се промъквала в съседната стая и си щипвала от едрите банкноти. После си купувала цигари, черпела приятелите си с бира и фъстъци в двора на детската градина, дори дала 10 лв. заем на млада жена от селото.
Есра сама обяснила всичко това вчера пред полицаите от Нови пазар и върнала “ресто” от 41,85 в банкноти и стотинки. Признала и друга кражба на 160 лева от затворена къща в селото, която чичо й, който също работи в София, уж наглеждал от време на време. Сръчната бандитка успяла да откърти дървена рамка с найлон от прозореца и се промъкнала през тесния отвор. Претършувала шкафовете и си намерила малка пачка. Парите били на чичо й, който ги скрил в къщата “за зор заман” (трудни времена). 
“Още в понеделник ще напиша писмо до отдела за закрила на детето с предложение да изпратят момичето в интернат поне замалко. Хората в селото вече ги е страх, тя може да влезе навсякъде”, кани се кметът на с. Правенци Юсеин Мехмедов. Миналато лято Есра се покатери на втория етаж на кметството и открадна 210 лева, събрани за дърва. Тогава бе наказана с порицание и обществено полезен труд. “Няколко дни я карахме да мете в градинките, но трябваше да тръгне на училище и това беше, размина й се. Явно не си е взела поука”, умува кметът. Според него майката на момичето – Селвия, е била наясно с “извънкласните” занимания на Есра, защото и тя била харчила от парите. Семейството е бедно, майката не работи, бащата търси препитание в София, имат тригодишен син.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *