С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

От бор та на джанка

 

Осемгодишно хлапе от улица “Бор” в ромската махала “Витоша” е паднало от джанка и ще се лекува в детското отделение. Заради случая в болницата дойдоха двама служители от отдела за “Закрила на детето”, защото пострадалото момче е от семейство, с което службата е работила допреди една година.


Осемгодишният Милчо и батко му Данчо (10 г.) играели днес следобед в махалата. Покачили се на сливово дърво да берат джанки, но по-малкият паднал и се ударил, от лицето му текнала кръв. Съседи веднага извикали линейка, момчето било откарано в спешното отделение, а от болницата съобщили и на социалната служба. Там решили, че двете деца отново са оставени без надзор и били готови веднага да ги отнемат и настанят в кризисния център. 


Двете момчета били оставени на грижите на 68-годишната им баба Галя Чобанова, докато родителите заработвали в Гърция. Майката била там от близо две години, а бащата Жоро Ангелов заминал преди по-малко от седмица. Бабата бе доведена в болницата заедно с по-голямото внуче, но жената се примоли да не й отнемат децата. 


Ако искате да ме уморите, вземете ги, грижа се за тях и гарантирам, че докато се върне баща им, косъм няма да падне от главите им, всеки ден идвайте да ни проверявате, разплака се пред социалните работници бабата Галя. Баткото също се разплака, като разбра, че искат да ги настаняват в център. Преди две години, когато майка им заминала на гурбет, братчетата живели няколко месеца в приемно семейство.


В крайна сметка от отдела за закрила на детето решиха, че ще поверят децата на грижата на баба им, но ще ги контролират ежедневно и изкъсо. Раненият Милчо ще остане няколко дни в детското отделение. Макар да няма никакви сериозни травми, в болницата поне щял да бъде “под око” и на по-сигурно място от махалата.

 

2011-08-17

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *