С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Скаут на 56

Щатският посланик Джеймс Уорлик стана скаут на 56 г. Роденият през 1955 г. дипломат призна, че като дете не е бил член на скаутска организация, но сега имал добрата възможност да навакса пропуска. Лилавата скаутска връзка му бе завързана край празничния лагерен огън в база “Ивански” до Шумен. Там в понеделник вечерта бе открит международен сбор по случай 100-годишнината от скаутското движение в България, а Уорлик беше почетен гост по покана на областния управител Димитър Александров.


Облечен с дънки, тениска и бели маратонки, негово превъзходителство се включи в скаутското джамборе с близо 450 деца от България и чужбина. “Скаутството означава лидерство. Тук виждам, че България се утвърждава като лидер в скаутството в Европа. Виждам, че искрата, запалена преди 100 години, все още гори”, поздрави лагерниците Уорлик. 

 


Началото на сбора, който ще продължи една седмица, бе дадено от президента на Българската скаутска организация Благой Благоев, който ритуално заби скаутска брадвичка в дънер, а после изсипа в огъня буркан с пепел от миналогодишния сбор. На възстановената с доброволчески труд лятна сцена купонът продължи с концерт от изпълнения на самите скаути.  

 

 

 

 

 

 


2011-08-16

 

Коментари

 • Санитарка август 17, 2011 в 12:45 pm

  Всичко е много хубаво, само да не реши някой да го направи задължително, че да не се питаме тогава защо сме ручали жабетата на демокрацията.

 • Добавка август 17, 2011 в 10:11 am

  Бих добавил като лятно поръчение да се предават по десет килограма лайка, чифт крака от врана, бурканче с колорадски бръмбари/при липса на такива същите може да бъдат сменени с хлебарки/. Само не ни харесва, че за водач на скаутите е сложено космато животно от породата горила. Спокойно можеше начело на скаутите да застане шимпанзе, а защо не и павиан.

 • подкрепям август 17, 2011 в 9:22 am

  Подкрепям това мнение.Мероприятието е точно копие на факелните шествия,коита правехме като младежи.
  Ето че се появи една партия,която ще възроди стария модел.Много се радвам и поздравявам организаторите

 • поздравления август 16, 2011 в 1:22 pm

  Поздравления зя ГЕРБ-единствената партия,която съхранява и продължава традициите на БКП,ДКМСи пионерската движение в България.Аз лично съм връзвал червена връзка на Леонид Брежнев.Бяха славни времена.А сега комунистите се отказаха от тези традиции.Единствено Бойко и неговата партия са техните достойни продължители.Одобрявам горещо това.Само че имам едно предложение към тях-изчистете се от предателите.Оградили сте се със стари политически к—и.Заради тях ще изгубите изборите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *