С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Статията невалидна

Статия номер 101 в рубриката “Пари” от м. април т. г да се счита за невалидна. До 17 часа днес “Юнайтед финанс ХВМС – Плиска” ЕООД не внесе сумата от близо 7 милиона лева и така сделката за продажбата на Търговския дом пропадна. От фирмата купувач не отговарят на телефонни позвънявания. Ледената пързалка, аквапаркът, молът и малката кардиоклиника се отлагат.

 

Сделката за центъра се очакваше, след като решението за продажбата на общинския дял в недовършения Търговски дом беше взето от общинския съвет, а фирмата купувач купи тръжна документация, яви се на търга с депозит от 100 хиляди лева и нейният представител инж. Любомил Хаджиниколов си стисна ръка с кмета Красимир Костов. Очакваните близо 7 милиона лева трябваше да бъдат “наместени” по пера при актуализацията на общинския бюджет, но заради липсата на парите се отложи. С провала на сделката фирмата купувач губи депозита от 100 хиляди лева.

 

Според председателката на общинския съвет Даниела Русева сделката е провалена, защото фирмата купувач не е спазила сроковете, които са определени със закон и не могат да се удължават до безкрай. Ако се намери нов инвеститор или пък остане същият, трябва да се повторят наново всички процедури, включително и съветниците пак да вземат решение за продажба на общинските части. 

 

Нали знаете, надеждата умира последна, коментира собственикът на строителната фирма “Билдингстрой Експрес” Валентин Иванов. Той имал информация, че първият транш от 25 милиона евро за всички проекти на “Дорш” в България, включително и за шуменския, били преведени в БНБ. Там обаче се бавели с проверката на произхода на парите, срокът за която е 35 дни и те изтичат в петък, 19 август. Според Валентин Иванов, който има рамково споразумение с “Юнайтед Финанс ХМВС – Плиска” ЕООД, не всичко е загубено и никой няма интерес от провал на сделката.


Пред журналисти съпругата на инж. Любомил Хаджиниколов е казала, че съпругът й в момента е в “болнична обстановка”, но той ще говори пред медиите в началото на следващата седмица. Кметът Красимир Костов е извън града и не можахме да го открием за коментар. Според Даниела Русева той трябва да е в Тернопол.


2011-08-15 

 

 

Коментари

 • шуменец август 16, 2011 в 12:46 pm

  май бсп искат да провалят кмета на изборите.защо на наш гръб.обаче.ей,шмоко,пак ли ще ме изтриеш

 • Анонимен август 16, 2011 в 9:34 am

  Пълна лудница.

 • varg август 15, 2011 в 7:01 pm

  това е супер новина.е поне 100 бона взеха.на днешно време и 2 стотинки няма кои да ти даде.

 • Анонимен август 15, 2011 в 6:25 pm

  КК почва да ме разочарова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *