С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Пиле по студентски

Субсидирани печени пилета, почти наполовина по-евтини от магазинските, ядат студентите в Шуменския университет, надуши Шмоко.бг. Отскоро в двата стола на ВУЗ-а се предлагат цели печени пилета само по 5,80 лева, докато по всички останали места в града те са по 8 и над 8 лева. С 45 до 50% по-евтини са и продуктите на щандовете за суха храна в стола. Хлябът е само 55 стотинки, литър натурален сок е 1,45 лева, рафтовете винаги са заредени с различни видове колбаси, сирене, кашкавал, лютеници, майонеза, мармалад, вакуумирани кебапчета и пр. Всеки продукт има две цени – евтина за студенти и двойно по-скъпа – за външни лица. Студентите се легитимират на касата с карта или студентска книжка. 

“В началото таксиметрови шофьори от пиацата в съседство се пробваха да пазаруват на аванта, но бързо им пресякохме мераците. Собственикът на магазина до нас пък се жалеше, че му правим дъмпинг на цените, но съм му обяснил, че за мен студентите са по-важни от неговите клиенти”, казва шефът на студентските столове и общежития Васил Тодоров.
От миналия понеделник той е разпоредил столът до общежитията да предлага и вечеря с работно време до 20 ч. Досега вратите хлопваха точно в 13,30 ч и студентите от сутрешната смяна оставаха дори без обяд. “Ние сме търговско предприятие и мислим пазарно. Защо студентите да дават пари за вечеря или обяд в други заведения, а да не ги оставят при нас, хем тук им е несравнимо по-изгодно”, казва Тодоров. Той лично се грижи менюто в стола да е здравословно, забранил е пържените ястия, анатемосал е мазните яхнии, винаги има пресни салати и плодове.


Щандът за суха храна създава проблеми със съседните хранителни магазини.

 

Коментари

  • july април 8, 2011 в 9:11 am

    Браво на господин Тодоров!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *