Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

60 с позитивен тест


60 са новодиагностицираните положителни за COVID-19 жители на Шуменска област на 18 ноември, . От тях 32 мъже и 28 – жени. С позитивен тест вчера са хора между 20 и 88 години. Деца и младежи до 18 години няма. Най-много регистрирани случаи на COVID-19 има, както обикновено, в областния град  – 28. Във Велики Преслав позитивните са 10, в Нови пазар-7, в Каспичан-2, в Смядово-1. По два случая има в селата Дибич, Миланово, Градище. По един доказан с коронавирус през вчерашния ден има в Мадара, Царев брод, Браничево, Ветрище,Осеновец и Изгрев.
246 са хоспитализираните с клинична картина за COVID-19 пациенти в МБАЛ Шумен към 10ч. днес /19.11./. От тях 194 са доказани с PCR тестове, очакват се резултатите на 52-ма души със съмнения, съобщи д -р Йорданка Маринова – ръководител направление „Медицинска дейност” в лечебното заведение. 5-ма пациенти в тежко състояние са интубирани в Отделението по анестезия и интензивно лечение /ОАИЛ/. През вчерашния ден от шуменската болница са изписани 17 пациенти. Вчера сутринта/18.11/ бе съобщено за трима починали. В следобедните часове от коронавирусна инфекция е починал още един мъж на 75 години, уточни д-р Маринова. През последните 24 часа не са изпращани пациенти с коронавирус в болници извън Шумен.
Въпреки тежката обстановка в шуменската болница, спешните случаи продължават да се обслужват във всички специалности и се правят неотложни интервенции, подчерта д-р Маринова. Припомням, че със заповед на Министъра на здравеопазването временно са спрени плановите операции в цялата страна. В момента в МБАЛ Шумен пациенти с COVID- 19 се лекуват в Инфекциозното отделение и в обособени сектори в Първо вътрешно, във Второ вътрешно, в ОАИЛ и във филиала в Нови пазар. Леглата в Детско отделение, определени за лечение на коронавирусна инфекция, не са заети.
Ковид секторът с 20 легла в Отделението по палиативни грижи в КОЦ- Шумен работи с пълен капацитет.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *