С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Горчиво в ареста

Васил Костов–Кеца – виден член на групата на Килърите и бивш охранител на бай Миле реши да загуби и ергенската си свобода и да каже “да” на бъдещата си съпруга зад решетките. Бракосъчетанието на Кеца и бъдещата му половинка Снежка е насрочено за 2 следобед в четвъртък. Гости не са канени.

Подготвянето на сватбата в шуменския арест започнало преди повече от месец, научихме от близки на влюбените, които вече си имат и бебе. Младоженката искала ритуал както си е по реда – с Менделсон и гости, от ареста имали готовност да пригодят едно помещение за ритуална зала, но се оказало, че има законови пречки за пищни церемонии. Така се стигнало до вариант Васко и Снежка да разпишат пред длъжностно лице от общината в присъствието на кумовете. Кум на Кеца ще бъде полицаят от Червен бряг Тодор Тошев. И той ще пътува до Шумен след прокурорско разрешение, тъй като е разследван за лихварство. Публикации омесват името му и като посредник между Кеца и физическия убиец на Юри Галев.

Днес в съда в Шумен гледаха поредното искане за отмяна на мярката за задържане арест, наложена на Петър Стоянов – Сумиста. Мотивите на защита отново са свързани с влошеното здравословно състояние на смятания за лидер на Килърите Стоянов. От затвореното пространство Сумиста развил клаустрофобия, изпадал в кризи, като при една от тях от удряне по вратата на килията си строшил пръстите и се наложило да бъде шиниран.

 

Кеца и Шмоко – историята на една симпатия

Въпреки, че не е местен, Васил Костов-Кеца имаше достатъчно време да стане шуменец и да се вълнува от проблемите на местното население. Така например при една от мерките Кеца обяви, че делото срещу него приличало на цирк – “Цирк Шумен”. Ето, даже и Шмоко ще избяга от Шумен” – коментира тогава арестантът видимо запознат и ангажиран със съдбата на маймуната. Това стана точно покрай акциите в подкрепа на павиана Шмоко и оставането му в Шумен. Кеца категорично обяви, че подкрепя каузата на шуменци павианът да остане в местния зоокът. Точно това напишете, че съм “за” Шмоко и “за” Гичев, коментира арестантът и другата гореща тема – задържането на тогавашния шеф на следствения арест в Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *