Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

58 за денонощие

58 са за последното денонощие новите случаи на регистрирани с положителни проби за COVID-19 в Шуменска област, съобщават от РЗИ. За денонощието в Единния информационен портал няма нито един случай на установен положителен резултат сред пациенти на ученическа възраст и лица под 18 години. Най-млада сред новоустановените е жена на 23 години от Шумен, а най-възрастна жена на 78 години от с. Пристое община Каолиново.

Отново преобладават случаите в община Шумен – 38, като от тях 36 са в общинския център, по един има в селата Мадара и Ветрище. В община Велики Преслав има 13 нови заразени с коронавирус, от тях по един има в селата Мокреш и Кочово.

По един нов положителен резултат е установен сред жители на Гусла и Пристое в община Каолиново, в Риш в община Смядово, Бяла река в община Върбица, в Нови пазар, в с. Капитан Петко, община Венец и в с. Развигорово община Хитрино.

Най-многобройна е групата на лицата от 50 до 59 и от 60 до 69 години – по 14 души в двете категории.

Днес предстои да бъдат взети повторни проби на всички потребители и служители от персонала в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост, които преди две седмици бяха установени с положителни проби. Всички положителни потребители са в добро състояние, нямат особени оплаквания и не са хоспитализирани.

Продължава издаването на предписания за изолация на контактните лица. Към 10 часа на 12 ноември броят на карантинираните в Шуменска област е 1103.

Натоварен продължава да бъде секторът с COVID-19 пациенти в МБАЛ – Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Лечебни дейности” в здравното заведение. Към 10.00 днес в сектора са хоспитализирани 241 пациенти с клинична картина за коронавирус, като 202 от тях са потвърдени с положителни проби, 39 изчакват резултатите си. През вчерашния ден са били изписани 18 пациенти, а са приети 24 нови. Петима са настанени в ОАИЛ, един от тях е интубиран.

През последното денонощие са починали 3 мъже – на 58, 68 и 80 години. Няма изявено желание от медици да работят като доброволци в МБАЛ – Шумен. До този момент единственият лекар доброволец е заместник-кметът на Община Шумен д-р Светлана Маркова. Една гражданка доброволно и без заплащане помага в деловодството. „Имаме технически служители от администрацията с положителни проби, изолирани са, изпитваме затруднения и сред този персонал. Под карантина е и един компютърен специалист.” – коментира д-р Маринова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *