С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Сметище с южно изложение

38 са силно замърсените точки в Шумен, половината от тях са нерегламентирани сметища. Шмоко.bg откри още едно под балконите на кокетния иначе жилищен комплекс “Слънчев ден”. Бърза реакция за ликвидирането му обещаха както собственикът на терена, така и общинският инспекторат. 

Строителни отпадъци, клони, стари дрехи, части от телевизори и радиоприемници, пластмасови бутилки и боклуци с неясен произход са образували пъстра градинка точно в югоизточната част на карето, оформящо комплекс “Слънчев ден” на ул. “Панайот Хитов” 2 в Шумен. Клошари и малки циганчета – търсачи на метали събират от време на време всичко, което може да се продаде и остават само истинските боклуци. Ще проверим кой е собственикът на терена и дали има разрешително за строителна площадка, но дори и да има, мястото не може да бъде в този вид, категорична е шефката на общинския “Инспекторат” Свилена Иванова след като разглежда няколко снимки. 

Теренът е на фирмата “Стройколукс Джабаров”, а най-вероятно самият собственик Антон Джабаров не подозира за екзотиката под балконите на апартаментите, голяма част от които обявени за продан. Управителят не обича тия неща, ще вземем спешни мерки, обещава Павлина Хараланова от офиса на фирмата-собственик. Според нея предстои довършване на междублоковото пространство в комплекса, а вероятно междувременно някой е превърнал строителната площадка в бунище. 

Нерегламентираните сметища в Шумен са 19 и всичките ще бъдат включени в пролетното почистване, което започва от днес и ще продължи до 30 април. Самият “съботник”, в който се включват граждани, училища и фирми е на 9 април. 

Развитието 

Буквално половин час след сигнала до “Стройколукс Джабаров” мениджърът по продажбите на фирмата Павлина Хараланова изпрати следния допълнителен отговор: “След вашето обаждане и уведомяването на управителя на “Стройколукс Джабаров” ЕООД Антон Джабаров се взеха спешни мерки за извозването на … подчертавам – битовите отпадъци, които по неясни причини от недобросъвестни съседи са изхвърлени в нашия парцел. Теренът ще бъде изчистен и извозен от наши работници по най-бързия начин.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *