Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 562

Царят на напитките free

Царят на напитките Румен Колев пак е free, а намерените у него уж контрабандни цигари се оказали duty free (безмитни). 39-годишният търговец, собственик на веригата магазини “Царството на напитките”, бе арестувен в понеделник по подозрение, че е откраднал 62 мастърбокса конфискувани цигари от склада на МВР в Царев брод. Полицията го арестува, след като в гаража му бяха намерени 1000 кутии “Marble” без бандерол, същите като в склада.

 

Днес районният съд не уважи искането на прокурора Соня Александрова за постоянен арест и пусна Колев на свобода. По искане на защитата му съдия Дияна Георгиева проведе заседанието при закрити врата, за да не се изнесат данни за личния живот на задържания, а и да се опази от невярна информация по медии и форуми. Прокурорът също поиска заседание на тъмно, защото в рамките на това дело се разследвало и друго престъпление, по което извършителите още не били заловени и информацията би осуетила разследването.

На излизане съдия Дияна Георгиева обоснова решението си да пусне Колев с мотива, че иззетите 1000 кутии цигари от гаража на родителите му на ул. “Цар Иван Александър” 49 са били без бандерол, защото са били купени от безмитен магазин и върху стековете пишело duty free, което автоматично ги вади от категорията на акцизните стоки. Адвокатите дори донесоха в съда една кутия за мостра. Тъй като и 72-часовата прокурорска мярка за задържане на Румен Колев е изтекла, съдът разпореди той да си тръгне от залата свободен.
2011-07-14

Коментари

  • Шмоко Оригинал юли 14, 2011 в 7:07 pm

    Поредна гавра с родната ни мил.., пардон, полиция…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *