Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 411

53 нови

53 са новите случаи на Covid 19 в региона за 25 ноември, регистрирани от РЗИ – Шумен. Сред заразените има и малко дете – момченце на година и 11 месеца от Шумен. Момченцето е настанено за лечение в областната болница и е в задоволително състояние, съобщи д-р Йорданка Маринова от МБАЛ – Шумен.

Най-възрастният жител на региона с Ковид е 82-годишна жена от Нови пазар.

С изключение на момченцето от Шумен, сред новите случаи от последното денонощие няма други деца и младежи под 18-годишна възраст.  Продължава да се увеличава обаче групата на младите хора – общо 10 души от заразените /18,8 %/ са на възраст между 20 и 28 години. Пенсионерите на възраст над 70 години са седем.

Половината от заразените – 26 души, са от град Шумен.

Към 9.30 ч. днес в областната болница има 257 пациенти с Ковид, като 191 са с положителни проби, останалите 66 чакат резултати от изследването. Шестима пациенти са в ОАРИЛ, 4 от тях са интубирани.

След няколко дни на задържане на нивото на хоспитализираните, от вчера отново има ръст на болните, постъпващи за лечение, съобщи д-р Маринова.  Вчера в МБАЛ – Шумен са приети 27 пациенти, изписани са 16 души.

За съжаление, двама пациенти с Ковид 19 са починали вчера – мъж на 54 години от Шумен и мъж на 70 години от с. Мараш

Всеки ден има и заразени медици, каза д-р Маринова.  Работещите в МБАЛ-Шумен полагат огромни усилия за лечението на пациентите, много трудно се правят графиците за работа, непрекъснато се търсят заместници на болните или карантинирани медици, обясниха от лечебното заведение и отново призоваха гражданите да спазват противоепидемичните мерки.

Община Шумен отново е с най-много нови случаи на Covid 19 през последното денонощие, показват данните на РЗИ – Шумен за 25 ноември.  От общо 53 новозаразени в региона, 29 души /54.7%/ са от община Шумен, а 26 от тях – от областния град /14 мъже и 12 жени в гр. Шумен/.

На второ място по заболеваемост е община Нови пазар със 7 нови случаи на Covid 19 – 6 жени и един мъж. Шестима от заразените са от град Нови пазар, един случай има в с. Стоян Михайловски.

Три са новите случаи в община Велики Преслав – 2 в града и един в с. Златар.

Три са случаите в община Каспичан – 2 в общинския център и един в гр. Плиска.

Три са случаите в община Смядово – един в града и по един в селата Янково и Кълново.

Три са новите случаи и в община Върбица – по един в града и в селата Маломир и Чернооково

Два нови случая са регистрирани в община Каолиново – по един в селата Климент и Браничево.

Също два са новите случаи в Хитрино – един в общинския център и един в с. Черна

Един случай има в с. Осеновец, община Венец.

Единствената община, в която няма регистрирани нови случаи на 25 ноември, е Никола Козлево.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *