Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 562

Отдел жалби

330 жалби от граждани са постъпили в различните отдели на община Шумен за първото полугодие на тази година, отчитат статистически от кметския пресцентър днес. Най-много са преписките, заведени в отдел “Жалби”. От подадените там 185 жалби, дошли по пощата или “на крак” в приемните дни на кмета, в момента в процес на изпълнение са само 7. Останалите са приключени в 1-месечен срок и хората са уведомени за резултатите.

 

Около 80 % от поставените от гражданите въпроси, жалби, молби и сигнали са били основателни, десетина процента са били безпочвени, а останалите са се оказали извън правомощията на общинската администрация и хората са били пренасочени към други институции.

  

Повечето от поставените проблеми са свързани със строителство, инфраструктура, екология, некачествено изпълнение на строителните работи по ИСПА, незаконно строителство, неправомерно събиране на такса смет, състояние на улиците и тротоарите, течащи и шумни климатици, проблеми с общински жилища, управление на етажната собственост, опазване на околната среда.

  

Най-тревожният проблем продължава да бъде наличието на безстопанствени кучета, констатират от общината, където имат 15 писмени жалби и 10 телефонни сигнала. За всеки отделен случай служителите от отдел “Жалби” са информирали незабавно Кастрационния център с указания за отлов на агресивните кучета и настаняването им в приюта. Въпреки предприетите мерки, гражданите, потърсили спешна помощ в болницата заради ухапване от куче, към полугодието са 49, уточнява общинският пресцентър.

 

136 човека са се жалили в Инспектората на общината. Основните оплаквания са свързани с проблемни междусъседски отношения, отрязани или увредени дървета, отглеждане на животни на неподходящи места, струпване на строителни материали по тротоарите, замърсяване със строителни или битови отпадъци, шум от тонколони или производствена дейност.

 

Голям брой са жалбите и сигналите за паркиране на автомобили по зелените площи, за изоставени автомобили, за чупене на липови клони или метене на цветен прашец. По всяка от жалбите е извършена проверка и подателите са уведомени за резултатите.

За първото полугодие на тази година са постъпили и пет жалби и предложения, свързани с организацията на уличното движение. Всяка от тях е разгледана в Комисията по безопасно движение и жалбоподателите са получили писмен отговор.
2011-07-13

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *