Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 562

Котка под опашката

Мъничко коте, бедствало три дни под опашката на коня на Хан Аспарух на Паметника, е било спасено тази сутрин от самоотвержени журналисти и два екипа на Гражданска защита. Животинката заседнала на 15-метровата височина още в неделя, но никой от екскурзоводите не извикал помощ. Чак днес адвокат Валя Велева, която се разхождала горе, се трогнала от писъците на животинката.

 

Велева позвънила на шефката ТВ Шумен Дияна Желязкова, тя алармирала кримирепортерката от в. Шуменска заря природозащитничката Тонка Петрова, тя пък звъннала на 112. На десетата минута под копитото на коня спрял оранжевият бус с двама спасители на борда.

  

Най-напред те опитали да минат по тесния гръб на коня, за да стигнат до дупката под опашката му, където се било свряло котето, но шефът им забранил да рискуват и пратил втори екип да помага. Докато дойде подкрепелението обаче спасителите опънали стълба и с помощта на журналиста от в. “Топновини” Николай Тотев, който придържал стълбата, стигнали до котето.

 

В мига, в който спасителят го извадил от цепнатината, котето изхвърчяло от ръцете му и се шмугнало в храстите толкова бързо, че дори снимка за Фейсбук не сколасали да си направят след успешната акция.
После се разбрало, че още в неделя турист от Южна България бил чул воплите на уплашената животинка и помолил един от служителите на Паметника да го свалят със стълба. От страх обаче то се качило още по-високо и само му оставили пакетче с гранули, поне да не гладува. От неделя обаче никой не повикал спасители.

Служителите на Паметника предполагат, че котенцето е било изхвърлено от стопаните си. Често ставали свидетели как местни хора уж се разхождат нехайно, а в един момент вадят от джоба си коте или пале и го мятат в гъстите декоративни храсти покрай калдъръмената алея, а после скитащите кучета в района ги разкъсват.
2011-07-13

Коментари

 • Анонимен юли 14, 2011 в 8:09 am

  Ами ако Шмоко се качи на главата на лъва и не ще да слезе? 😉

 • Анонимен юли 13, 2011 в 6:52 pm

  Ох, миличкото :s Браво, че са го спасили.

 • Анонимен юли 13, 2011 в 6:22 pm

  Г-жа Петрова е била мобилизирана в качеството си на експерт.

 • Анонимен юли 13, 2011 в 4:11 pm

  Ахам, за някои хора просто не е сигурно дали си заслужава да се вдигат хора.

 • ШИШО юли 13, 2011 в 2:16 pm

  АКО Е ЗА ЧОВЕК НЯМА ДА ВДИГНЕТЕ ТОЛКОВА ХОРА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *