С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

4D в МБАЛ – Шумен

4D ехограф, който позволява изследвания и в четвърто измерение – в реално време получи като дарение от компанията “Алкомет” и нейния собственик Фикрет Индже АГ-отделението на МБАЛ – Шумен. Индже научил за нуждата от такъв ехограф от своя служителка – инженер, която преди време лежала в шуменското родилно.

Фикрет Индже научил за нуждата от нов ехограф от своя служителка.

“Аз съм много щастлив днес. Знаете кой е най-големият проблем на България – малко деца се раждат. Надявам се, че ще вдъхна кураж на младото поколение в Шумен да помислят за бъдещето и да има повече бебета. Как се случиха нещата да ви разкажа, по много интересен начин се стекоха. Наша колежка, инженер е при нас и е родила в това отделение, д-р Ивайло Балабанов е направил израждането, чрез нея нуждата от такъв един апарат стигна до мен, направихме разговорите и взехме решението, че трябва да го закупим. Алкомет е шуменска фирма, а аз за себе си винаги казвам, че съм шуменец, много се надявам това добро оборудване да служи на гражданите на Шумен под контрола на тези добри специалисти, които виждам. Оборудването е добро, по-важно е обаче кой ще работи с него. Аз в тази посока съм много спокоен, в сигурни ръце го предавам” – Това каза при предаването на апаратурата, произведена от “Дженерал Електрик” председателят на Надзорния съвет на “Алкомет” Фикрет Индже.

“Това, което може да се прави с този апарат, което досега се правеше в непълен обем това феталната морфология. Така в сравнително по-ранен срок могат да бъдат открити малформации на плода и да бъде взето решение за прекъсване на бремеността.” – обясни значението на новата придобивка началникът на акушеро-гинекологическото отделение в МБАЛ Шумен д-р Ивайло Балабанов. Ехографът струва ок. 60 хиляди лева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Оборудването е доставено от “Дженерал Електрик” и струва ок. 60 хиляди лева.

С новата апаратура по-рано може да се откриват малформации.

Коментари

 • Вили Колева юни 17, 2015 в 10:22 pm

  Браво! Добре,че има хора с добри сърца все още!

 • Боряна Дичева юни 17, 2015 в 5:39 pm

  Браво!

 • Светлозар Стоянов юни 17, 2015 в 1:23 pm

  ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ, Г-Н ИНДЖЕ!

 • nimet юни 16, 2015 в 1:26 pm

  dobre ce se nameri edin turski biznesmen kide sa drugite sumenski biznesmeni

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *