Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 565

По 100 на ден

Стотина души на ден подават документи за кандидатстване в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”, хвалят се от вуза. Тази година обявените места за прием в редовна и задочна форма са 1 552, което е със 100 по-малко от миналата.

 
Досега е нямало случай да не запълним обявените места, занижението тази година е свързано с намаляващия брой зрелостници – потенциални кандидатстуденти в страната изобщо, обясни ректорът проф. Маргарита Георгиева.

 

Най-много редовни студенти ще бъдат приети традиционно в педагогическите специалности – 549, следват ги по интерес хуманитарните науки, природните, информатиката и математиката. Местата в техническите специалности са 107, в образователната степен професионален бакалавър ще бъдат приети 93 души. Местата за задочници са общо 85 – за филологическите специалности, социалните дейности, компютърните науки и информатиката.

Крайният срок за подаване на документи е 11 юли. Първите изпити са на 13 юли, последните – на 21 юли. Първото класиране ще излезе на 25 юли.
2011-07-04
 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *