Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 506

4510 трудови нарушения

По данни на Дирекция „Инспекция по труда“-Шумен през 2021 година са извършени 912 броя проверки, като са проверени 853 предприятия. Общо констатираните нарушения са 4510 броя. 2286 от нарушенията касаят здравословни и безопасни условия на труд, а свързаните с осъществяването на трудовите правоотношения са 2224 броя. За всяко от нарушенията са предприети мерки за отстраняването. Общо 3823 са приложените принудителни административни мерки, с които работодателите в област Шумен са задължени да отстранят нарушенията. Това стана ясно днес по време на заседание на Областния съвет по условия на труд, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Според информация на териториалното поделение на НОИ- Шумен област Шумен се нарежда на девето място сред 28-те области в страната по брой на трудовите злополуки. През 2021 година са декларирани 97 злополуки, 7 от които не са признати за трудови. На работното място във връзка или по повод на извършваната работа са възникнали 88 трудови злополуки.

По традиция в Шумен беше почетена паметта на загиналите при трудови злополуки. 28 април се отбелязва като международен ден в памет на загиналите при трудови злополуки и световен ден за безопасност и здраве при работа. Заместник-областният управител Николай Колев, председателят на КНСБ-Шумен Анета Денева и членове на Областния съвет по условия на труд поднесоха венци пред Паметната плоча на загиналите и пострадали при трудови злополуки на улица „Калоян“ 1 в града.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *