С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

4500 нарушения за месец

Малко над 4500 са установените нарушения по време на проверки от полицейски служители през месец ноември в област Шумен, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. 901 от тях са за нарушения на скоростните режими, като 795 са превишения на скоростта до 30 км/час над максимално разрешената. 11 са водачите, които са установени да шофират със скорост над 50 км/час от максимално разрешената. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 347 водачи. Наложените глоби са неправилно спиране и паркиране са 850.

През месец ноември зад волана по пътищата в областта след употреба на алкохол са установени 17 водачи, 12 от тях с концентрация над 1,2 промила. Други петима са управлявали след употреба на наркотични вещества и техни аналози. 202 водачи са санкционирани за неизползване на обезопасителен колан по време на управление, 257 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство, с нередовни пътни документи са били 370 водачи. По пътищата в региона са засечени да управляват 27 неправопособни водачи.  За неправилно пресичане са санкционирани 36 пешеходци. Временно отнети са 42 свидетелства за управление на моторни превозни средства, от движение са спрени 22 МПС, прекратена е регистрацията на 37 пътни превозни средства.

Регистрирани през месец ноември са 69 пътно-транспортни произшествия, шест от които тежки с шестима ранени участници в пътното движение. Загинали няма, сочат данните на ОДМВР.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *