С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Нова книга

На 23 март, четвъртък, от 17,30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен гостува Виктория Бешлийска с представяне на романа си „Сърце”.

Виктория Бешлийска е сред най-талантливите и обичани съвременни български автори. И двата й романа – „Глина” и „Сърце”, са едни от най-четените книги в България за последните години и от момента на излизането си печелят заслужени отличия – Избор на книжарите на книжарница „Хеликон” за 2021 г., Избор на читателите на предаването „Библиотеката” по БНТ за 2021 г. и Европейска награда за дебют на Еврокон 2022 (за романа „Глина”) и Избор на книжарите на „Хеликон за 2022 г. (за „Сърце”). Виктория Бешлийска е носител и на наградата „Най-четен съвременен български автор” за 2022 г. на Столична библиотека.

Писателката е автор и на „Словник” – самобитен дневник с деветдесет архаични български думи и място за личните бележки на всеки, който вярва, че писането има пречистваща и преобразуваща сила. Автор е и на блога „По дирите на думите”. Представящ пътешествия и интересни ежедневни моменти, както и благозвучието и красотата на старите български думи, блогът вече има хиляди последователи във Фейсбук.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *