С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

400 полицаи охраняват изборните секции

Над 400 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи на територията на област Шумен ще осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагиране на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност преди началото на вота и до края на изборния ден на 9 юни. Ще бъдат охранявани 302 секции. Подвижните избирателни секции са 16, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.

На територията на областта на разположение ще бъдат и

29 мобилни групи,

които ще работят по постъпили сигнали за нарушения, свързани с изборния процес, за осигуряване на обществения ред, пътната безопасност и работа по престъпления от общ характер.

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите.

При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР оказват съдействие за възстановяване на реда в секцията. В ОДМВР Шумен и РУ- Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с всички институции на регионално ниво, ангажирани в изборния процес.

В изборното помещение

не се допускат въоръжени лица

и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

В секционната комисия полицейските служители ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

Органите на Министерството на вътрешните работи

възстановяват реда,

в изборните секции, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. В деня на изборите при необходимост от възстановяване на реда в изборните помещения, по решение на СИК и по искане на председатели на секционни избирателни комисии, служителите на МВР оказват съдействие в рамките на тяхната компетентност.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *