С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

400 мажоретки дефилират в Шумен

400 мажоретки дефилираха по централната градска част на Шумен в днешния празничен 11 май. Те са в града за участие в Националния фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“. Мажоретките са разпределени в 20 отбора от 10 града в България.

Фестивалните прояви започнаха с традиционното парадно дефиле на мажоретните състави в Деня на Шумен – 11 май (събота). Шествието тръгна от площад „Кристал“ пред сградата на областната управа, премина по бул. „Славянски“ и спря пред сградата на Община Шумен. Там кметът проф. Христо Христов преряза лентата и разноцветните балони, за които бе закрепен знакът на фестивала, полетяха в небето. Кметът пожела на участниците успешно представяне в състезателните категории.

След официалното откриване в 17.00 часа, започна състезателната част в програмата. Отборите стартират със 100 метра „марш парад“. Веднага след това ще се състои и награждаването на победителите.

Утре, 12 май (неделя), от 9,30 часа фестивалът продължава в зала Арена Шумен, където ще се проведат състезанията по категории.

Националният мажоретен фестивал „Мадарски конник“ се провежда всяка година и е част от майските културни празници на Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *