С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

4 000 чистиха

Сн.:dariknews.bg

Сн.:dariknews.bg

17 тона и 400 кг отпадъци са събрани и извозени при акцията за почистване на Шумен, организирана от общината в събота на 16 април, правят равносметка от общината.

В инициативата се включиха над 4 000 граждани, представители на различни институции и фирми, доброволци, работещи в местната администрация и в общинските предприятия.

На площадката за събиране на стари електроуреди и електронно оборудване на паркинга до бившето Пето основно училище бяха събрани и извозени близо 174 килограма излязла от употреба техника. Дейността по събирането на стари електроуреди и електронно оборудване ще продължи съвместно с Организацията за оползотворяване на излязлото от употреба оборудване GreenTech, с която община Шумен има сключен договор. Заявки от граждани ще се приемат на безплатния телефон 0800 16 556. Старата техника ежемесечно ще се събира и извозва с транспорт по график, организиран от GreenTech.

През изминалите две седмици работниците от общинските предприятия „Паркинги, гаражи и благоустройство“ и „Обреден дом“ са почистили и извозили близо 130 тона строителни, битови и растителни отпадъци.

Почистени са нерегламентираните сметища, образувани около районите на Старческия дом, по пътя за село Лозево и в близост до Дома за мъже с умствена изостаналост.

Кампанията за пролетно почистване на града ще продължи и през следващите седмици.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *