С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

4 семейства кандидати за приемни родители

Към настоящия момент, след стартиране на кампанията под мотото „Прегърни ме“, с цел набиране на кандидати за приемни родители, са постъпили четири заявления, информират от пресцентъра на община Шумен.

Обучението на кандидатите ще започне на 08.07.2024 г. Приемните семейства ще преминат през базово обучение по програма, утвърдена от министъра на труда и социалната политика, председателя на Държавната агенция за закрила на детето и изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане. Кандидатите за професионално приемно семейство, освен базовото обучение, ще получават и допълнителна квалификация за отглеждане и възпитание на деца. Занятията ще се водят групово и в тях ще се използват интерактивни методи за обучение на възрастни.

Кампанията се реализира по Проект „Повишаване на капацитета на служителите на Агенцията за социално подпомагане във връзка с модернизиране на системите за социална закрила-Компонент 1-BG05SFPR002-2.006, финансиран от програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Община Шумен е партньор на Агенция социално подпомагане в реализирането на проекта.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *