С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

4-ма в ареста за наркотици

Само за ден полицията в Шумен арестува четирима души – трима от тях шофирали след употреба на наркотици, четвъртият е задържан заради притежание на наркотици и боеприпаси в жилището.

Около 14 часа вчера за проверка на ул.“ Васил Априлов“ екип на пътна полиция спрял за проверка водач на Сеат „Леон“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 38-годишна жена от Нови пазар. При тестването й за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, е била отчетена положителна на метамфетамин проба. Не е дала кръвна проба за анализ. При претърсване в автомобила е намерено пликче с бяло кристалобразно вещество, което предстои да бъде изследвано. В обитавано от нея и 28-годишният ѝ приятел жилище в Шумен са намерени гриндер, около грам суха тревна маса, по данни на мъжа от Нови пазар – марихуана и 12 боеприпаси за автомат. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство за шофиране и притежание на наркотични вещества и незаконно държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие.  

30-годишен мъж от Нови пазар бил установен да шофира след употреба на наркотични вещества. Малко след 16 часа вчера за проверка на ул. „ Цар Освободител“ в Нови пазар бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген с шуменска регистрация. Зад волана бил 30-годишен местен жител. Пътните полицаи го тествали с дръг чек  за управление след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена била положителна на метамфетамин проба. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343“Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Малко след 16:30 часа вчера на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Нисан „Примера“ с русенска регистрация. Зад волана бил 23-годишен шуменец. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена била положителна на метамфетамин проба. При последвало претърсване в автомобила са намерени електронна везна, найлоново топче със суха тревиста маса и други две, съдържащи бяло кристалобразно вещество, които по данни на шуменеца са марихуана и метамфетамин. От жилището му са иззети още около 3г суха тревна маса, по негови данни – марихуана. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *