С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

МВР залови изнудвачи на чужденец

Криминалисти от РУ на МВР в Нови пазар са установили жена на 21 годиини мъж на 26, които са изнудвали гражданин на Нидерландия със заплахи, че ще разпространят компрометиращи го записи, съобщи пресцентърът на полицията. Сигналът от чужденеца е бил подаден в четвъртък.

Пред полицейските служители 61-годишният чужденец споделил, че от септември миналата година жена го изнудва с различни парични суми, за да не разпространи в социалните мрежи видеозаписи, които биха могли да го опозорят.

Жертвата на изнудването превеждала исканите суми и в хода на разследването станало ясно, че последната преведена сума е била изтеглена от изнудвачката в Нови пазар. Така криминалистите бързо влезли в следите на 21-годишна местна жителка. Като съпричастен към принудата е установен и 26-годишен мъж. Извършени са претърсвания на различни адреси, иззети са лаптопи, таблети, мобилни телефони. Работата по документиране на престъплението по чл. 143 ал. 1 от НК продължава под надзора на прокуратурата, съобщиха от МВР.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *